KREaktivity

Habkönnyű süti ékszerek / ‘édes’ gyűrűk

 Egy igen kedvelt játék gyereknek, felnőttnek a gyurma, de ha az még meg is szárad, akkor nem csak a készítésénél szórakozhatunk, hanem maradandót is alkothatunk belőle. Az egyik kedvenc fajtái ezeknek a levegőn száradó gyurmák, amit nem kell kisütni. Állaga szinte habkönnyű így akár ékszereket is készíthetünk belőle. 

IMG_8542

 Mivel gyorsan szárad, jó tudni előre, hogy mit is szeretnénk belőle kihozni, milyen színekkel akarunk dolgozni, ha keverni kell, akkor folyamatos gyúrás mellett fokozatosan kell az alapszínhez adni a többi színt. Ha ez megvan formálhatjuk is. Hogy ha láncon függő medált szeretnénk, az ékszer szereléket érdemes beleszúrni, mielőtt megköt, de most a gyűrűkészítését mutatom meg. 🙂

  • Egy kis darabot kiveszünk a tégelyből, és elkezdjük gyúrni. Ha már egy kicsit beszáradt, akkor meleg vízzel hígíthatjuk.

IMG_8468

 

  • Majd a kívánt formára gyúrjuk.  Ő most itt egy lila puszedli lesz. 🙂

IMG_8469

 

  • Minél tovább gyúrjuk, annál simább lesz a felülete. Most már csak meg kell szórni egy kis csillámmal, és a gyűrűre ragasztani olvadék ragasztóval.

IMG_8472

rag

 

  • Sok mindennel lehet még dekorálni a kis sütijeinket, például ha üvegmatrica festéket csorgatunk a gyurma sütire, úgy fog kinézni, mintha cukor vagy csokimázas lenne. 😉
mázasok

mignon és csokis fánk gyűrű

 

  • De csillogó kövecskékkel és körömdíszítő mütyűrökkel is díszíthetjük az elkészült kreálmányt. 🙂 

kéz

 

 Hát nem enni valóak? ♥ Most már csak az a dolgunk, hogy eldicsekedjünk, hogy a mi ékszerünk a legédesebb “kerek e Világon” 😀 

KRE02

 

Tipp:  Mivel vízzel oldódik, nem ajánlatos a gyurmadíszes gyűrűnkkel kezet mosni, és az ilyen fülikkel fürdeni. 😛 

Köszi hogy benéztél!  Ha megkívántad a fent elkészített ékszereket, bátran szerezd be hozzá ezt a különleges gyurmát és vedd elő a gyermeki éned. Szárnyaljon a fantáziád és KEZDJ EL GYURMÁZNI! 🙂 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!